מה תרצו לחפש?

מה תרצו לחפש?

משירות מילואים בעזה לזכיה בפרס קריל להצטיינות במחקר מדעי

עבודתו פורצת הדרך בתחומי למידת מכונה, עיבוד אותות, תקשורת ותורת המידע זיכתה את ד"ר ניר שלזינגר, מבית הספר לחשמל ומחשבים, בפרס היוקרתי.

print-img

פרס קריל לשנת 2024 הוענק לד"ר ניר שלזינגר מבית הספר לחשמל ומחשבים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב "על עבודתו פורצת הדרך בתחומי למידת מכונה, עיבוד אותות, תקשורת ותורת המידע", כפי שצוין בנימוקי ועדת השיפוט. ניר הוא קצין שריון בצה"ל והישגו ראוי לציון מיוחד לאור העובדה שגויס לתקופות מילואים ממושכות במהלך מלחמת חרבות הברזל, ואת חופשותיו הקצרות ניצל לקידום ההוראה והמחקר. "זה כבוד גדול עבורי להימנות עם קבוצה כל כך מרשימה של מדענים", אמר ד"ר שלזינגר בהיוודע דבר זכייתו. "אני אסיר תודה לקולגות מבית הספר להנדסת חשמל על האמון והתמיכה. זה לא מובן מאליו".

מחקרו של ד"ר שלזינגר מקיף נושאים מגוונים. תחומי המחקר שלו נמצאים על התפר שבין עיבוד אותות, למידת מכונה, תקשורת דיגיטלית ותורת המידע. עבודתו בלמידת מכונה מבוססת-מודל חוללה מהפכה בתחום זה, והציעה פתרונות חדשניים. שיטות המחקר שפותחו על-ידו קידמו משימות חשובות בתקשורת אלחוטית וביססו את מעמדו כמוביל מחשבתי בעיבוד אותות.

מסירותו להוראה האקדמית ראויה לשבח. בעודו בשירות מילואים המשיך להתכונן להרצאות, ובהפוגות שבין פעילות מבצעית לחופשה קצרה התייצב באוניברסיטה והמשיך ללוות את תלמידיו שרבים מהם שירתו, כמוהו, במילואים. בזכות תרומתו לסטודנטים ולעולם המחקר מהווה ד"ר שלזינגר מקור השראה לעמיתיו ולאנשי אקדמיה נוספים.

את שלושת תאריו בהנדסת חשמל ומחשבים עשה באוניברסיטת בן-גוריון; את הפוסט דוקטורט התחיל בטכניון וכעבור שנה וחצי עבר למכון ויצמן למדע. כיום הוא מרצה בכיר בפקולטה למדעי ההנדסה באוניברסיטת בן-גוריון.

פרסי קריל מוענקים מדי שנה במימון משפחת קריל לעשרה חוקרים מכלל המוסדות להשכלה גבוהה בישראל, המצטיינים בתחומי המדעים המדויקים, מדעי החיים, רפואה, חקלאות והנדסה. את הזוכים בוחרת ועדת המלגות של קרן וולף על-פי קריטריונים של הצטיינות, נושא המחקר וחשיבותו.

פרס קריל לשנת 2024 הוענק לד"ר ניר שלזינגר מבית הספר לחשמל ומחשבים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב "על עבודתו פורצת הדרך בתחומי למידת מכונה, עיבוד אותות, תקשורת ותורת המידע", כפי שצוין בנימוקי ועדת השיפוט. ניר הוא קצין שריון בצה"ל והישגו ראוי לציון מיוחד לאור העובדה שגויס לתקופות מילואים ממושכות במהלך מלחמת חרבות הברזל, ואת חופשותיו הקצרות ניצל לקידום ההוראה והמחקר. "זה כבוד גדול עבורי להימנות עם קבוצה כל כך מרשימה של מדענים", אמר ד"ר שלזינגר בהיוודע דבר זכייתו. "אני אסיר תודה לקולגות מבית הספר להנדסת חשמל על האמון והתמיכה. זה לא מובן מאליו". מחקרו של ד"ר שלזינגר מקיף נושאים מגוונים. תחומי המחקר שלו נמצאים על התפר שבין עיבוד אותות, למידת מכונה, תקשורת דיגיטלית ותורת המידע. עבודתו בלמידת מכונה מבוססת-מודל חוללה מהפכה בתחום זה, והציעה פתרונות חדשניים. שיטות המחקר שפותחו על-ידו קידמו משימות חשובות בתקשורת אלחוטית וביססו את מעמדו כמוביל מחשבתי בעיבוד אותות. מסירותו להוראה האקדמית ראויה לשבח. בעודו בשירות מילואים המשיך להתכונן להרצאות, ובהפוגות
251

מעניין לקרוא עוד