מה תרצו לחפש?
מה תרצו לחפש?

פרויקט סטודנטיאלי יסייע לילדים להתמודד עם השלכות המלחמה

'הסיפור החברתי', עבודת גמר של סטודנטיות וסטודנטים לפסיכולוגיה, הפכה להוצאת ספרים ייעודית ולאתר אינטרנטי לשימוש הציבור הרחב.

הסטודנטים והסטודנטיות בשנה ג' בקורס 'פסיכולוגיה התפתחותית' באוניברסיטת בן-גוריון בנגב עסקו בניתוח מושגים מתוך המציאות שסבבה אותם- המלחמה, השכול, המילואים, האזעקות. המושגים התיאורטיים העלו צורך להעניק לילדים טכניקה ככלי התמודדות עם כל אלו, באמצעות ספרים. עבודת הגמר שלהם, 'הסיפור החברתי', הפכה להוצאת ספרים ייעודית ולאתר אינטרנטי לשימוש הציבור הרחב.

התמודדות של בני משפחה עם פציעה או פוסט טראומה, פינוי מהבית לזמן ממושך, התמודדות עם מצבי סכנה, אזעקות וגם עם שכול. 42 ספרי ילדים הופקו במסגרת קורס שנערך במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב כחלק מפרויקט לימודי שהפך ל'סיפור חברתי', מיזם המיועד לציבור הרחב לטובת שימוש בספרי ילדים ככלי להתמודדות עם מלחמה ומצבי חירום.

עמית דהרי, מרצה הקורס, יזם והוביל את הפרויקט יחד עם ד"ר נועה צביאלי, המלמדת את הקורס בקמפוס אילת של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. "בקורס פסיכולוגיה התפתחותית למדנו פיתוח טכניקה שנועדה לתת לילדים כלי התמודדות דרך ספרות", סיפר דהרי. "בתוך המציאות שלנו שהיתה מורכבת ממלחמה, שכול, חטופים ואזעקות, ספרי ילדים שעוסקים במצב שסביבנו הפכו להיות פתרון מתבקש".

הסטודנטיות שני דעבול ומעין בן נון, שהשתתפו בקורס, קידמו ופיתחו את הפרויקט במקביל להקמת אתר אינטרנט ייעודי. פלטפורמה חינמית שתאפשר לכל אחד ואחת להוריד את קבצי הסיפורים ולתמוך רגשית בבני משפחה הזקוקים לכך. "זה מיזם שונה ומרגש שהפך לדבר מאוד משמעותי. ראיתי את הספרים ואמרתי לעצמי- אין מצב שזה נשאר לצבור אבק", שיתפה שני.

 

שני דעבול, מתוך אלבום פרטי
שני דעבול, סטודנטית לפסיכולוגיה. מתוך אלבום פרטי
מעין בן נון, מתוך אלבום פרטי
מעין בן נון, סטודנטית לפסיכולוגיה. מתוך אלבום פרטי

 יחד עם תמר ארז, כתבה שני את הספר 'האחות הגיבורה של גל' לזכר מפקדת התצפיתניות במוצב נחל עוז, שיר אילת ז"ל. ספר המאפשר לילדים להתמודד עם שכול. "היה חשש לגעת בנושא כל כך טעון שמציף הרבה רגשות וצורך בהתמודדות עם הדבר הנורא מכל, אולם דווקא בשל כך החלטנו לכתוב ספר שמציף את הרגשות ומדבר עליהן, מתוך מחשבה שיוכל להיות לעזר", שיתפה תמר. "לצערנו יש משפחות רבות המתמודדות עם האובדן והשכול ואולי משהו בקריאה משותפת ייתן קצת נחמה וגם כלי להתמודדות".

"מבחינה ספרותית אלו ספרים מכווני מטרה", הסביר פרופ' חיים וייס, ראש המחלקה לספרות עברית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב שחבר וסייע בהפקת הפרויקט. "ז'אנר ספרותי שנועד להעניק להורים כלים שיאפשרו עיבוד חוויה נפשית ורגשית עם הילדים. הספרים טובים בעיני ועשויים היטב".

את הספרים ניתן למצוא כאן >> 

פרויקט זה נתמך ע"י פרויקט זה נתמך ע"י נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, המחלקה לפסיכולוגיה בראשות פרופ' יואב קסלר, בשיתוף ראש המחלקה לספרות עברית פרופ' חיים וויס.

ניתן להיעזר גם בקבצי שמע של הספרים שהופקו בסיוע רדיו BGU >>

התמודדות של בני משפחה עם פציעה או פוסט טראומה, פינוי מהבית לזמן ממושך, התמודדות עם מצבי סכנה, אזעקות וגם עם שכול. 42 ספרי ילדים הופקו במסגרת קורס שנערך במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב כחלק מפרויקט לימודי שהפך ל'סיפור חברתי', מיזם המיועד לציבור הרחב לטובת שימוש בספרי ילדים ככלי להתמודדות עם מלחמה ומצבי חירום. עמית דהרי, מרצה הקורס, יזם והוביל את הפרויקט יחד עם ד"ר נועה צביאלי, המלמדת את הקורס בקמפוס אילת של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. "בקורס פסיכולוגיה התפתחותית למדנו פיתוח טכניקה שנועדה לתת לילדים כלי התמודדות דרך ספרות", סיפר דהרי. "בתוך המציאות שלנו שהיתה מורכבת ממלחמה, שכול, חטופים ואזעקות, ספרי ילדים שעוסקים במצב שסביבנו הפכו להיות פתרון מתבקש". הסטודנטיות שני דעבול ומעין בן נון, שהשתתפו בקורס, קידמו ופיתחו את הפרויקט במקביל להקמת אתר אינטרנט ייעודי. פלטפורמה חינמית שתאפשר לכל אחד ואחת להוריד את קבצי הסיפורים ולתמוך רגשית בבני משפחה הזקוקים לכך. "זה מיזם שונה ומרגש שהפך לדבר מאוד משמעותי. ראיתי את הספרים
341

מעניין לקרוא עוד